logo fightforlife

Ajutor pentru copiii Violetei Vinogradof

Ovidiu, Florentin si Lavinus sunt trei frati orfani din satul Urseiu, judetul Dambovita. Violeta, mama lor, care i-a crescut singura cum a putut, a murit in ziua Sfantului Dumitru. Cancerul de col uterin a invins-o. A lasat in urma trei copii orfani, dintre care unul, Ovidiu, pierdut in lumea autismului. De Paste, cand am cunoscut-o pe Violeta, aceasta locuia cu chirie, impreuna cu copiii, intr-un fost magazin din sat. Casa lor aproape pica pe ei de la atata vechime. Ne-am oferit atunci sa-i ajutam, sa le reconstruim casuta. Am pus cu totii mana de la mana si am reusit sa construim casa pana in stadiul de “la rosu”. Impresionati de munca depusa de noi, membrii emisiunii Visuri la cheie de la Pro TV ne-au sarit in ajutor si au finisat si mobilat casa. Pe 25 septembrie i-au predat Violetei si celor trei copii o casa de vis, nou-nouta, in care s-au mutat imediat. Emisiunea Visuri la cheie a aparut la Pro TV pe 8 noiembrie 2017. Fericirea lor nu a durat nici macar o luna. Cancerul nemilos a pus stapanire pe intreg corpul firav al Violetei si a rapus-o. Cei trei copii au ramas singuri. Nu au pe nimeni. Decat vecini si rude mai indepartate. Se cresc unii pe altii. Lavinus este singurul major dintre ei. La doar 18 ani ai sai se lupta sa obtina tutela fratilor sai de 13 si 17 ani. Intre timp, va trebui sa-si continue si scoala, dar sa aiba grija si de fratii lui.


Cel mai problematic este Ovidiu, intrucat este autist, iar cel mai apropiat centru de terapie impotriva autismului se afla la Targoviste, la aproximativ 50 de kilometri de satul lor. Costurile cu naveta, terapia si tratamentul lui Ovidiu depasesc lejer o mie de euro pe luna, suma absolut imposibila pentru cei trei copii, care, momentan, nu au niciun venit. Dupa ce fratele mai mare va obtine tutela fratilor sai, cei trei copii vor avea un venit total de aproximativ 1.400 lei pe luna. De terapia fratiorului mai mic nici nu se pune problema.

Noi le-am promis copiilor ca o sa-i ajutam si de acum inainte si vom face tot posibilul astfel incat sa ajunga in viata oameni de vaza. Intre timp, le-am prezentat copiilor un Inger, care parca a fost trimis de Violeta, mama lor. Este vorba de doamna Cristina Paun, o doamna absolut minunata din Targoviste, care s-a oferit sa-i ajute pe copii pe termen lung. Copiii au acum haine, au lemne de iarna, au mancare.

Ovidiu va merge, astfel, la o scoala speciala pentru copiii cu autism, iar Florentin s-a inscris deja la clubul de fotbal Chindia Targoviste. Dimineata se va duce la scoala, iar dupa-amiaza la antrenamentele de fotbal. Lavinus este elev la seral. Va termina anul acesta la seral, iar la vara va da diferente si se va transfera la zi. Consideram ca pentru acesti copii acum incepe viitorul. Pur si simplu, parca s-au nascut din nou.

Noi vom fi mereu in legatura directa cu copiii. Baietii vor avea timp pentru prima data de hobby-uri, vor putea sa viseze, vor putea sa traiasca exact ca niste baieti de varsta lor. Iar pe Ovidiu speram din tot sufletul sa-l putem recupera. Doamne ajuta!

Momentan copiii au enorm de multi sustinatori. Oameni de pretutindeni care vor sa le trimita haine, bani sau mancare. I-am sfatuit sa dea si altor oameni nevoiasi si ii vom invata sa ofere, sa daruiasca. Va multumim, oameni minunati ca i-ati sustinut! Din pacate, ca ei sunt mii de copii. Avem copii de care ne ocupam care se culca seara nemancati. Cunoastem copii care nu au geci de iarna sau incaltaminte. Haideti sa-i ajutam! E bine sa fii bun!
Doneaza online cu cardul:
Suma Donata
  LEI EURO USD
Nume
Prenume
E-mail
Plata recurenta  - doresc sa platesc lunar aceasta suma

Sau fa o donatie online prin Paypal: