logo fightforlife

Ovidiu, Florentin si Lavinus sunt trei frati orfani din satul Urseiu, judetul Dambovita. Violeta, mama lor, care i-a crescut singura cum a putut, a murit in ziua Sfantului Dumitru. Cancerul de col uterin a invins-o. A lasat in urma trei copii orfani, dintre care unul, Ovidiu, pierdut in lumea autismului. De Paste, cand am cunoscut-o pe Violeta, aceasta locuia cu chirie, impreuna cu copiii, intr-un fost magazin din sat. Casa lor aproape pica pe ei de la atata vechime. Ne-am oferit atunci sa-i ajutam, sa le reconstruim casuta. Am pus cu totii mana de la mana si am reusit sa construim casa pana in stadiul de “la rosu”. Impresionati de munca depusa de noi, membrii emisiunii Visuri la cheie de la Pro TV ne-au sarit in ajutor si au finisat si mobilat casa. Pe 25 septembrie i-au predat Violetei si celor trei copii o casa de vis, nou-nouta, in care s-au mutat imediat. Emisiunea Visuri la cheie a aparut la Pro TV pe 8 noiembrie 2017. Fericirea lor nu a durat nici macar o luna. Cancerul nemilos a pus stapanire pe intreg corpul firav al Violetei si a rapus-o. Cei trei copii au ramas singuri. Nu au pe nimeni. Decat vecini si rude mai indepartate. Se cresc unii pe altii. Lavinus este singurul major dintre ei. La doar 18 ani ai sai se lupta sa obtina tutela fratilor sai de 13 si 17 ani. Intre timp, va trebui sa-si continue si scoala, dar sa aiba grija si de fratii lui.


Cel mai problematic este Ovidiu, intrucat este autist, iar cel mai apropiat centru de terapie impotriva autismului se afla la Targoviste, la aproximativ 50 de kilometri de satul lor. Costurile cu naveta, terapia si tratamentul lui Ovidiu depasesc lejer o mie de euro pe luna, suma absolut imposibila pentru cei trei copii, care, momentan, nu au niciun venit. Dupa ce fratele mai mare va obtine tutela fratilor sai, cei trei copii vor avea un venit total de aproximativ 1.400 lei pe luna. De terapia fratiorului mai mic nici nu se pune problema.

Noi le-am promis copiilor ca o sa-i ajutam si de acum inainte si vom face tot posibilul astfel incat sa ajunga in viata oameni de vaza. Acum noi le-am ramas copiilor ca niste frati mai mari.

UPDATE mai 2018: Florentin, baiatul mijlociu a implinit 18 ani pe 13 aprilie. Este elev la un liceu din Moreni si merge zilnic la scoala. Lavinus, baiatul cel mare s-a angajat si isi continua si pasiunea cu fotografiatul. In aceasta vara va fi chiar si fotograf la cateva nunti din sat. Pe Ovidiu l-am adus la Bucuresti, ca sa urmeze terapii specifice autismului. Este inscris la un centru privat, unde face terapie zilnica. Toto aici locuieste alaturi de alti copii ca el. Fratii lui il viziteaza de cate ori doresc, il iau si acasa din cand in cand. Costurile sunt insa enorme pentru cei doi frati: 400 de euro pe luna.

Ne rugam la Dumnezeu sa-i calauzeasca pe cei trei frati, sa nu-i lase la greu. Ne rugam ca baietii cei mari sa termine scoala si sa gaseasca slujbe bune, iar pentru Ovidiu ne rugam sa invinga autismul si sa se faca bine. Cu totii ii putem ajuta. Doamne ajuta!

Sau fa o donatie online prin Paypal: