logo fightforlife

Andreea Stafie, o fetiță de opt ani din Adamclisi, județul Constanța, este cea mai mare luptătoare. La vârsta de trei ani s-a îmbolnăvit de leucemie. A fost internată la Spitalul Marie Curie, a urmat cu sfințenie tratamentele prescrise de medici, iar vindecarea era mai mult ca sigură. Cu o săptămână înainte de externare, în Ajun de Crăciun, după ultima cură de citostatice, a venit un alt necaz: Andreea a făcut un atac cerebral și a intrat în comă. Când s-a trezit din comă nu mai știa să vorbească, să meargă și era oarbă. Au urmat sute de crize de epilepsie și de nopți nedormite. La Andreea am văzut pentru prima dată cum arată o criză de epilepsie. Cade, pur și simplu, face spume la gură și i se încleștează tot corpul. Părinții erau disperați și au cerut ajutorul unde au văzut cu ochii. Medicii din România nu-i mai dădeau Andreei nici o șansă de supraviețuire. Dar noi nu ne-am lăsat, nu am vrut să credem așa ceva. Am pus cu toții mână de la mână și i-am ajutat pe părintii ei să o ducă în Italia, la Spitalul Meyer din Florența, unde a fost consultată de unii dintre cei mai buni profesori neurologi din Europa. În Italia, medicii i-au dat un diagnostic îmbucurător: are șanse de peste 80% să devină un copil normal și să-i revină chiar și vederea. I-au schimbat Andreei total tratamentul împotriva crizelor epileptice și i-au recomandat kinetoterapie și masaje zilnic, șapte zile din șapte. Cum Andreea locuiește la peste 60 de kilometri de Constanța, unde putea face kinetoterapie, i-am plătit timp de un an chiria într-un apartament, cheltuielile lunare și ședințele de kinetoterapie și medicamentele.
Rezultatele nu au întârziat să apară: acum Andreea merge singură, mănâncă, a început să distingă și își strigă părinții și pe surioara ei, Ioana. Cum acasă mai avea o surioară, care și ea avea nevoie de atenția mamei, între timp s-au mutat din nou acasă, la Adamclisi. Doar că tratamentele trebuie continuate. Părinții au găsit un kinetoterapeut bun care vine acasa la ei si face recuperare cu Andreea.

UPDATE: Andreea a fost consultata la jumatatea lunii octombrie 2018 de un celebru profesor neurochirurg de la Spitalul Medical park din Istanbul. Concluzia medicului: Andreea are nevoie urgenta de doua intervntii chirurgicale, una de extirpare a focarului de epilepsie si una pentru tratarea hidrocefaliei. Specialistii turci i-au dat sanse de 80% de recuperare. Problema cea mare sunt insa banii, cele doua intervenitii, incluzand si transportul, cazarea, depasind 25.000 de dolari, o suma imensa pentru parintii micutei. Copilul acesta chiar are șanse să se faca bine. Haideți să facem cu toții o minune, să o ajutăm să-și recapete lumina ochilor și să fie din nou copilul care a fost. Va multumim din suflet!


Doneaza online cu cardul:
Suma Donata
  LEI EURO USD
Nume
Prenume
E-mail
Plata recurenta  - doresc sa platesc lunar aceasta suma

Sau fa o donatie online prin Paypal: